REHABILITACIJA

Hodanje uz pomoć štapova za nordijsko hodanje odličan je i dopunski vid fizikalne terapije kod različitih tegoba lokomotornog sustava i ostalih fizikalnih dijagnoza. Štapovi osiguravaju stabilnost i čvrstoću donjih ekstremiteta te su vrlo korisni u različitim fazama rehabilitacije kuka, koljena i gležnja.  Pomoću štapova osigurat će se stabilnost pri hodanju  koja ujedno olakšava prijelaz iz rehabilitacijske faze na aktivan način života nakon rehabilitacije.

Štapovi za nordijsko hodanje korisni su i osobama s bolovima u leđima jer potiču na uspravno držanje tijela koje stimulira normalne sile i kontrakcije mišića na kralježnicu. Kada se pravilno izvodi, pomaže u smanjenju opterećenja leđa i donjih ekstremiteta, čime se ujedno olakšava i sama bol u leđima.

Hodanje, uvijek preporučljivo … može postati monotono. Nordijsko hodanje uz svoje tehničke elemente podiže razinu vježbanja na viši nivo, te također pomaže svima koji imaju probleme s ravnotežom i motorikom prilikom izvođenja zahtjevnijih motoričkih elemenata.

Kontaktirajte VITATHLON kako biste dogovorili konzultacijski sastanak. Predložite vrijeme i mjesto i besplatno porazgovarajte s nama vezano uz mogući tretman rehabilitacije uz nordijsko hodanje .

Savjetujte se s liječnikom ukoliko se trenutno oporavljate od ozljede ili operacije, koristite štap ili hodalicu, imate bilo kakvo zdravstveno stanje koje utječe na vašu ravnotežu, stabilnost, snagu, vid ili koordinaciju.